8 Aralık 2009 Salı

Oldurme Uzerine Kisa Bir Not...

Hic bir oldurme hakli degildir, masum degildir; surecin getirisi degildir, yan etki degildir, zorunlu ve niyetlenilmeyen sonuc degildir; her oldurme cinayettir.
Her oldurmeyi oldurulenin bakisindan gormedikce cinayetler arasi muhasebe dansi oynanir o bildik, seytanlarin dans ettigi 'igne'nin ucunda.

Ceylan'a da Serap'a da kiydilar... Elimizdeki kesin ve rezil gercek bu ve bunun siyasetini yapmak her iki cinayete de ortak olmaktir; bu kiyimlarin karsilastirmasini yapmak deliliktir; her iki cinayete de kocaman bir sekilde "hayir" demeyenin hangi dusuncesi insanca olabilir ki? Ceylan'in katline ofkelenip simdi Serap'in katline susmak da, Serap'in katli uzerine adeta garip bir zafer havasiyla Ceylan'in katlinde konusanlara 'sistiniz mi?' diyebilmek de budalalik ve cinayete suc ortakligidir.
Cinayetler kiyaslanmaz; insanca bir bakista cinayetler reddedilir; her birisi, kuskusuz, tereddutsuz...
Hic bir guc odaginin tek dogru kelime edemedigi kor dovusunde olan, konusanlarin hicbirine degil, olenlere oluyor ve insanca gorev, herseyin ustunde insan yasamini tutarak, tek kutsal etiketi ona yapistirarak baslamaktir herseyden once.
Iktidar da muhalefet de, orgut de hesap pesinde; bu hesaplarin ortalikta kumar oyununa donusmesinin tek yolu, kamusal alana tasinip minyatur hesaplar yaratmakla gerceklesiyor. Internet gazetelerinde haberlerin altina dusulen kan dondurucu yorumlar ne yazik ki bunun kismen basariliyor oldugunun gostergesi...Dupeduz rezalet!
Istanbul'da, bu dunyada suc isleyecek zamana sahip olamamis, sizin sacmasapan "...cilik"lerinizden neredeyse habersiz olen kiz ulkenin vicdaninda delik acmistir. Birkac ay once, evinden bahceye cikinca parcalara ayrilarak olen kucucuk kiz ulkenin vicdaninda delik acmistir. Diyarbakir'da, yanlis-sacma-haksiz; bunlar
in hicbirinin onemi yok, olen genc adam ulkenin vicdaninda bir delik acmistir. Turkan Saylan'in kahredilerek olume ugurlanmasi da Hrant Dink'in arkasindan adi bir kursunla oldurulmesi deulkenin vicdaninda delik acmistir.
Simdi, ulkenin delik desik olmus vicdanini yeniden onarmanin zamanidir; zira, vicdan da canli bir organizmadir, en canli organizma oldugu icin bunca dayanikli olsa da takati tukenmek uzeredir.
Insan yasami kutsaldir ve zihin bunu idrak ederse ancak vicdan ve dolayisiyla ulke ve dunya yasayabilir; bir centik atma zamanidir, sacmalamanin ve suc ortakliginin degil...

-remzi beydurun-

Hiç yorum yok:

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!
clemson(qq)-meksika sınırından amerika'ya geçmeye çalışan kaso/taso ikilisi kameralarımızdan kaçamadı! yönetim kurulundan alındığından bihaber olan kaso'nun yorumu merak konusu..

3'ün 1'i; kola kapağı ve zavallı edriyın

3'ün 2'si;kurbağaların sevinme zamanı

3'ün 3'ü;baba, kedi ve edriyın'ın gölgesi..