16 Ocak 2010 Cumartesi

...



1)
Tarih : 15 kasım 2006
Yer : Japonya
Depremin şiddeti : 8.1
Ölü Sayısı : 0
2)
Tarih : 11 Ocak 2010
Yer : Abd - California
Depremin Şiddeti : 6.7
Ölü Sayısı : 0
3)
Tarih : 12 Ocak 2010
Yer : Haiti
Depremin Şiddeti : 7
ölü Sayısı : 500.000 civarında olduğu tahmin ediliyor...

Elbette ki 1 ve 2 de işaret edilen yerlerde insanlar ölsün istemiyorum ama bu iki örnek bizlere hatırlatıyor ki Dünyada kapitalizm söz konusu olduğu sürece bilgiye, güce ve en önemlisi yaşama şansı zenginler için daha yüksek. 7 şiddetinde ki bir deprem 500.000 yoksun ve fakir Haiti insanını dünyadan göçertmeye yetiyorsa geriye kalan tüm insanlığın bunu düşünmesi ve hesabını vermesi gerekiyor.Yoksulluk sebebiyle ölmek 7 yaşındaki bir çocuğun kaderi olmamalı. Tüm dünyanın öncelikle bölgede kalan annesini babasını kaybetmiş çocukların, aç susuz insanların yardımına koşması gerekmektedir. herkesin mutlaka yapacak birşeyinin olması gerekiyor.

Geriye kalan çocukların acıları, yoksullukları baki kalacak ama bizim içimizde gündelik işler arasında bu olayı hatırlayan kalmayacak. medya organları ve kurumların unutması gibi birşey söz konusu olamaz, onlar en başından beri yaşananları hiç görmediler. çünkü daha ikinci günde bölgede ölen veya yaralanan Türk'ün olmadığının haberi gelmişti çok şükür! ama 500.000 kişi öldü ulan!!

Hiç yorum yok:

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!
clemson(qq)-meksika sınırından amerika'ya geçmeye çalışan kaso/taso ikilisi kameralarımızdan kaçamadı! yönetim kurulundan alındığından bihaber olan kaso'nun yorumu merak konusu..

3'ün 1'i; kola kapağı ve zavallı edriyın

3'ün 2'si;kurbağaların sevinme zamanı

3'ün 3'ü;baba, kedi ve edriyın'ın gölgesi..