14 Eylül 2009 Pazartesi

BIR SARKI VAR AKLIMDA; SOYLEMESI AYIP, SOZLERI KAYIP...

Sevgili kurucu kardeslerim Gaso ve Haso; sevgili master uyeler Taso, Nokta ve Coshua; sevgili gelecegin basbakani olmasi mecburilesen sair dost, duygu insani, toplumcu gercekci virtuoz CS dostum; hancerli cecen arkadasimiz, orol arkadas, ekonominin bekledigi insan Faso, gozlukler icin buradan da bin tesekkur Shumi ve bilumum uyeler; hepinize, Amerika kitasinin Antalya paraleli, New York meridyeninin kesisim noktasi tabir edebilecegimiz Clemson sehrinden kucak dolusu merhaba!!!
Derdimi, genelde yazma edimimin gerektirdiginin aksine, hic uzatmadan, yuvarlamadan soyleyecegim, soylemeliyim:

Sahsim, burada, yeni bir dunyaya adaptasyonumu saglamaya calisirken bir yandan, ote yandan amerikan proleteryasini kalbinden, bir proleter olarak gozlemlerken, bir ote yandan da ailemi ve dostlarimi boyle ozlemenin agirligini kaldirmaya calisirken, kurucu iki platin uye arkadasimiz Gaso ve Haso, her ne kadar kosullarim anlattigim gibiydiyse de capraz bir baskiyla yeni bir film icin senaryo yazmami istediler benden ve bunun icin yaptigimiz otodeklarasyonda bana gayet trajikomik bir sure siniri verdiler; ayrica bilmenizi isterim ki tasarlanan senaryo uluslararasi diyalogu onemsemek zorunda olan, Amerikali ve Turkiyeli ve Guney Koreli halklarin hassas degerlerini incitmemek icin ozel bir dikkate sahip olunmasi gereken, uc dil(arapca, turkce ve ingilizce) kullanimini gerektiren, gercekten zor bir senaryoydu; soyle soylerim ki yesilcamin unutulmaz firtina senaristi(bir yilda 17 uzun metraj film yazmisligi vardir) Sefa Onal ustadimizin dahi en azindan bir erteleme ricasinda bulunabilecegi bir senaryoydu...Ama birakalim bunlari; ben ovunmeyi de ovulmeyi de sevmem, bilen bilir bunu!
Binaanalleyh dostlar; senaryoyu tek bir erteleme talebinde bulunmadan, zamaninda concern dostlara postaladim;l icimde bir is yapmanin saadeti, bir sert icki icme istegi, heyecan, doygunluk ve sevinc hisleriyle; sevgili Taso ile iki katli, havuzlu ve cok mutevazi evimizin icinde kah o yana kah bu yana kosarak ve kedimiz Marty Mcfly Akoglu ile cosarak kutladik o guzel ani...
Ve fekat...sevgili dostlar...Filme dair ne yaptiniz; bunca yurekli, bunca istekli insan varmis ya yaninizda, bana bir adet yan rol oyuncusunun, yerine kedi baglasaniz oynayabilecek roldeki bir oyuncunun(sahneden ciksa ne olacakti ki!!!!!), tv izlemeyi tercih etmesi uzerine cekimleri iptal ettiginizi ve bir daha da herhangi bir attemption in sozkonusu olamadigini soylemekten baska ne yaptiniz??? Bu acik soruyu cevaplamazsaniz konusmalarimiz lafi guzaftan oteye gidemez dostlar; sizi Takibanaya alkis tutmus, Takibananin yolunu yolu bilmis tum bu arkadaslara, yari sikayetle, yari tahrikle goreve davet ediyorum.
"Ozgurluk Uzerine Kisa Bir Film" adli, 'cekilememis basyapit'imiz ne oldu?
Cevap beklerim gurbet ellerde. Bir daha da laf ittirecekken lutfen aynaya bakiniz; isi yazmak olan sahsim ne yapmistir? YAZMISTIR! Peki isiniz nedir ve isinize dair siz ne yapmissinizdir?
Iste buna da "Firrikleme" denir! diyerek, hepinizin gozlerinden dostlukla operim; saglicakla kaliniz...KASO

1 yorum:

Gokmen dedi ki...

İki katlı, havuzlu ve çok mütevazi :)

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!
clemson(qq)-meksika sınırından amerika'ya geçmeye çalışan kaso/taso ikilisi kameralarımızdan kaçamadı! yönetim kurulundan alındığından bihaber olan kaso'nun yorumu merak konusu..

3'ün 1'i; kola kapağı ve zavallı edriyın

3'ün 2'si;kurbağaların sevinme zamanı

3'ün 3'ü;baba, kedi ve edriyın'ın gölgesi..