8 Ekim 2009 Perşembe

Once C.S.ye, Sonra Hepinize Cok Acik, Neredeyse Pornografik Mektup


Sevgili dostum, degerli hocam, guzel kardesim C.S.

Sukur ki senin elinden yogun yazilar geciyor elimize ve de gelecek olanlari merakla bekliyoruz da.

Derim ki; -bu noktadan itibaren C.S. butun vatandir; C.S. halktir dostlar, hepiniz dinleyiniz- ABD ellerinde bilincimi tesevvuse ugratan bir gozlemimle sarsilmisim ki Attila usta da anlatamaz bu sarsilmayi; Konur sokaginin yarisi kadar bir dergi reyonu dusun(abartiyor olabilirim, Taso'cugumun incelikli tespitiyle siz bunu kok uce bolmelisiniz:S); yani coook uzun bir dergi reyonu ve dergi ler kategorilere gore dizilmis. efendim, "diyet", "sport kadin", "sport erkek", "otomobil", "vucut gelistirme", "Kedi bakimi"..."Sac ve Tirnak", "Makyaj", "Silah", "Icki"... seklinde dizilmis onlarca bu minvalde dergi kategorisi. Ve evet, tahmin ettiginiz uzere "Edebiyat", "Felsefe", "Tarih", "Politika"...yok dostlar, yeminlen yok, yooookkkkk; saydigim o kategorilerden ve aklima gelmeyenlerden en az on beser farkli dergi var(en az); bunlardan ise ne kategori var ne de bir tane! Merak ettim saha arastirmasi yapti; koca sehirde yok; hic bir alisveris merkezinde yok...yok:S yok!!!!!!!


Tanistigim Amerikalilar arasinda kendimce anketler duzenliyorum; 20 kisilik deney grubumda Jack London'u taniyan Amerikali sayisini soyluyorum: 1... Amerikali Jack London u sadece bir kisi taniyormus ve o da edebiyat ogrencisi, okudugundan degil yani; 20 kisi de universite ogrencisi.

Sosyalizm'in ne demek oldugunu bilen kisi sayisi 2; ikisi de ekonomi ogrencisi, fakat bununla birlikte yirminin geri kalanlari arasindaki uc kisi daha ekonomi okuyordu ve biri doktora son siniftadir ve hic bir fikri yok desem lutfen bana deli demeyiniz; cunku tum ictenligimle, sirilciplak konusuyorum, hatta usudum dostlar!

Evet; peki abartalim mi?

biyoloji son sinif ogrencisiyle diyalogumdur; degil kok uce, bire bile bolseniz gercekliginin katiksizligina ulasamazsiniz. Haril haril konusuyorlar, kasadaki kiz delirmek uzere; hesap makinesi ariyor(biyoloji okuyan); bir cift karsisinda(benim onumde), onlarin ne okuduguna dair bir fikrim yok. Mevzu ne mi? Su: uc kere yedi...Evet, kiz uc kere yedi yi hesap etmeli paranin ustunu vermek icin; hesap makinesini aradi, aradi; musteriler bekkledi, bekledi...Ben de ingilizce cuvallama icindeyim diye dusunup mudahale etmezken birden dayanamayip "Uc ile yedi yi carpmaya mi calisiyorsunuz?" diye sordum; kiz "evet" dedi, "ama hesap makinesini bulamadim"; dedim ki "Kafanizdan hesaplayamiyor musunuz, hafifce sirittim, dalga gectiklerini dusundum. "Siz hesaplayabilir misiniz?" dedi. "Evet: 21" dedim, kiz "aaaa buldum hesap makinesini" dedi, yazdi carpti ve bana bakti: "dogru!" dedi; nasil buldunuz. Dedim ki "Ben matematikciyim ya, gecen konusmustuk." sevindi kizcagiz "aaa, evet, nasil unuturum, siz hesaplarsiniz oyle tabii ki." dedi...

Aciklama: ABD de, 6.sinifta cocuklara kapsamli bir hesap makinesi aldiriliyor ve tum hesaplarini, en basitlerini bile ordan yaptirtiyorlar. Ama yine de "neyki" diye tabir edesim geldi, bence: "neyki!"

Bununla birlikte(By the way); sosyoloji bolumunde ikinci donem icin asistanlik alma yolundaki cilginca cabamin sonuc vermesini istiyorum ama hala zor gorunuyor; hocayla ise aram gayet iyi, bana sarapnel yaralarini bile gosterdi; iki tane kocaman; cok etkilendim gercekten.

Bir de C.S. dostum, sana ve Ferdi dostuma yolladigim ortak maili aldiniz mi? Cevap icin israr ettigimden degil, alip almadiginizdan emin olmak adina soruyorum.

Ote yandan, oyku yazman yila damgasini vuran bir haber olarak yanki buldu bizim 111 numarali evimizde; ben Tulay ve kedi costuk cilginca, halaya durduk, semaha donduk(evet Marty semah ogrendi, kaninda varmis, oruc tutacakmis on iki imamlarda, tutturdu cocukcagiz)

Sevgili Gaso, senin bu yaptigini Unal ve Ozben bile yapmadi; acilen bilgi beklemekteyim.

Haseyn, senle dun gorustuk.

Memo, sana gozlerini yasartacak dosyalar yollayacagim.

Coshua; denizci adam almanlarda gegirmekten daha masum olan seyi yapmaz, acik havada bile yapmaz, bunu iyi bilesin.

Digerleri ozel mesaj istiyorsaniz blog a bisiler yaziniz.

Hayatimin bu en duzensiz en kurgusuz en catisiz yazilarindan birinden dolayi tum Takibanist kardeslerimden ozur diler; bunu, asiri yogunlukta suregiden yazma eylemimin verdigi spesifik yorgunluga vermelerini rica ederim(ayni anda uc oyku, bir kisa senaryo, bir de roman: patronun ne yaptigini bilirsin husiin!!)

Sizi seviyorum;

dostlukla kucakliyorum hepinizi..

KASO

Hiç yorum yok:

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!

Takibana Production'da bana sonbahar yaprak dökümü!!!
clemson(qq)-meksika sınırından amerika'ya geçmeye çalışan kaso/taso ikilisi kameralarımızdan kaçamadı! yönetim kurulundan alındığından bihaber olan kaso'nun yorumu merak konusu..

3'ün 1'i; kola kapağı ve zavallı edriyın

3'ün 2'si;kurbağaların sevinme zamanı

3'ün 3'ü;baba, kedi ve edriyın'ın gölgesi..